YAZILIMCILARIN İZLEMESİ GEREKEN DİZİ VE FİLMLER










1-Who Am I - Ben Kimim(2014)
Benjamin sadece Almanya değil tüm dünyada ses getirecek ve diğer Hacker gruplarının onayını kazanacak bir isim yapma peşindedir. Şans eseri bir grup ile yolları kesişir ve bu hayali gerçekleştirmek için çeşitli kurumlara saldırılarda bulunmaya başlar. Ancak her şey istedikleri gibi gitmeyecek ve büyük sorunlar ile karşılaşacaklardır.


2-Person Of Interest(2011)

Gizemli milyarder ve yazılımcı Harold Finch, eski CIA ajanı olan John Reese’i işe alıyor. Amaçları ise makinenin onlara verdiği isimlerin kurban mı katil mi olduğunu tespit edip suçu işlenmeden önce durdurmak.

3-The Social Network-Sosyal Ağ(2010) 
The Social Network, Facebook ’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hayat hikayesini ve ünlü sosyal paylaşım sitesinin kurulma aşamalarını keyifli bir şekilde anlatıyor. 

4-Mr.ROBOT(2015)

Elliot dünyayı değiştirmek isteyen bir Hacker. Kendisini dünyadan tamamen soyutlamış olan Elliot bilgisayar ile neler yapılabileceğini gösteriyor.

5-Silicon Valley-Silikon Vadisi(2014)
Yazılım dünyasını eğlenceli bir şekilde anlatan filmlerden biri Silikon Vadisi. Silikon Vadisi’nde çalışan, içine kapalı asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsünü anlatıyor.


6-Jobs(2013)

Steve Jobs üniversite öğrenimini yarıda bırakıp kendisini evlatlık edinen ailesinin yanına, Kalifornia’ya geri döner. Bu hamle sadece kendisinin değil, teknoloji dünyasının da talihine yön verecek önemli bir adımı doğurur.
Film, Apple’ın kurucusu olan ve 2011 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybeden teknoloji ve endüstri dahisi Steve Jobs’un gençlik yıllarından başlayan hayat hikayesine odaklanıyor.

7-Scorpion(2014)
Küçük yaşlarda FBI’yı hackleyerek isminden söz ettirmiş Walter O’Neil’ı dedektif Cabe özel yazılımlar için bir görev vermiştir ancak bu yaptığı yazılımın Irak savaşında kullanıldığını öğrenen Walter, yaptığı programı bırakarak dedektif Cabe ile de tüm ilişkilerini koparmıştır.

8-Black Mirror(2011) 
Dizi ilk olarak İngiltere’de yayınlanmaya başladı. Odak noktası ise yaşam ve teknolojinin karanlık tarafı. Bir sezon sadece 3 bölümden oluşan dizi 2013’te en iyi mini dizi Emmy ödülünü kazandı.



İyi Seyirler...

Yorumlar

Popüler Yayınlar